امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

مفاهیم سنتی معماری و شهرسازی ایران 10 ص

مفاهیم سنتی معماری و شهرسازی ایران 10 ص دسته: معماری
بازدید: 82 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 9 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 10

مفاهیم سنتی معماری و شهرسازی ایران 10 ص

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

مفاهیم سنتی معماری و شهرسازی ایران 10 ص

بشر سنتی همه آفرینش و عالم خلقت را چون فیضان و تجلی حق ، واحد می بیند و با این كشف درونی كه با طبیعت اشتراك ساختمان و تناسبی دارد كه كمیت آن با ارقام ریاضی قابل تبیین است ، بكار خود ادامه می دهد . در نتیجه همه آفرینشهای انسان و طبیعت را چون صورتهای تكوینی مینگرد كه با قوانین ریاضی مشابهت ، تقارن و هم آهنگی دارد . بنابراین زیبایی كه در بلور برف مشاهده می شود ، به همان اندازه به نظام هندسی در جسمانی آن بستگی دارد كه به استعداد و توانایی آن برای انعكاس بخشیدن نظامی متعالی تر و ژرف تر . پس چنین نتیجه می شود كه همه شكلها ، سطحها و خطها ، هم آهنگ یا نسبتهایی كه در طبیعت نهفته است و بازتاب زیبایی و جمال مثالی و رب النوعی است ، ترتیب یافته اند . پس در حالیكه بر پایه و شالوده ای عینی و واقعی استوار بوده مستقل از انسان و دگرگونیهای ذوق و سلیقه درون ذهنی او هستند . زیبایی و جمالی كه عام و شامل كلی و جاویدان است بدست می آید و نظم و تناسب چون قوانینی كلی و جهانی هستند كه انسان رویدادهای آن را  با حساب ، هندسه و علم نسبت در مییابد . تناسب در فضا همان نقش را دارد كه وزن در زمان با هماهنگی در صدا . همانطور كه نظام كیهانی و صداهای هماهنگ بر حسب عدد قابل توجیه است دریافت و ادراك تناسب نیز از آن آغاز می شود . واحد چون خالق و آفریننده . از نقطه آغاز میكند و چون خط از نقطه میگذرد كه حركت آن مانند شعاع دایره است و سپس كره را بوجود می آورد . كره آشكارترین رمز و و تمثیل وحدت است و تقسیم آن به چند ضلعیهای منظم محاط اساس و بنیاد همه قوانین سنتی و هم آهنگی را نشكیل می دهد . بارزترین نمودار كنش و واكنش متقابل بین دایره و مربع در هنر سنتی مندل و یا تصویری است از جهات ، كه در فرهنگهای گونگون به صورتهای مختلف نمایان شده است . مندل چون بازتابی از جهان و رویدادهای جهانی در درون همه چیز است و با قوانین اعداد و ارقام هندسه كار میكند . از وحدت آغاز میكند و پس از سیر در تجلیات و مظاهر دوباره به وحدت اصلی خویش باز می گردد . در آن واحد پایداری و بقای بهشت را چون صورتی ملكوتی و ناپایداری و فنی آنرات بصورت واقعیت زمانی جلوه گر میسازد . بلسان عرفانی آن تسلیم و رضای صوفی را در ژرف ترین معنای آن ، كه تسلیم به ( من مطلق ) باشد – بیاد می آورد .

مفهوم سطح

       گفتیم كه در درون سلسله مراتب تعاریف مربوط به فضا ، اشكال بوسیله سطحهای خود محدود می شود . از آن حیث ، سطحها میتوانند وظایفی دوگانه انجام دهند و از لحاظ جسمانی میتوانند شكل را محدود كنند و از این جهت میتوانند فضاهای گسترده و نامحدود زمینی را تبلور دهند ، و از جهت عقلانی میتوانند با تكامل و گسترش صفات و ممیزات متعالی خود ، روح انسان را به مراحل اعلای واقعیت كه در ورای فضاهای آفیده انسان قرار دارند رهنمون شوند .

ممیزات و صفات متعالی سطحها در هر یك از طرق زیر جلوه گر می شود و از اصالت ذاتی و غنای موادی كه بكار گرفته می شود ، از طریق شكل و هیات سطح و زینت و آرایش آن و از تركیب اثرات تزیین صورت و بكار گرفتن مواد اصیل و عالی . كیفیت متعالی مواد نتیجه تركیب و تلفیق اجزاء آن و درجه روشنی و تیرگی آن و استعداد ذاتی آن برای شیفته كردن و مدهوش ساختن ذهن وقاد و تفكر گرا است . یك قطعه مرمر شفاف با جلوه گر ساختن اشكال گوناگون خود احساسی سرد وانعطاف پذیر است ولی تیرگی آن بر ذهن ما سنگینی میكند و ان را به ستوه می آورد پس از در اینجا حنبه های تكمیل كننده آهن راباید جستجو كرد تا ثقل ذاتی ان خفت گیرد و سطح تیره و كدر آن شكل قوام یابد و بتواند سایه افكنی كند و سایه بیافریند و نور روشن را جذب كند و بدیگر سخن  آنگونه دگرگونی هایی كه برای اهن برای رسیدن به هم اهنگی و تناسب كامل ضروری است باید جستجو گردد فنون بدست آوردن این حالت ، تعادل گرائی های طبیعی هندسی و هم آهنگ  به وجود آورده است ،‌انتخاب موادی كه بدون دگرگونی های زائد نمودار طبیعتی اصیل و شریف باشد ابتدایی ترین و طبیعی ترین روشهای به وجود آوردن  تعادل است در اینجا گونه میانه روی و صرفه جویی در مواد آشكار است .كه نتیجه ضروری و گریز ناپذیر خود ان مواد است . در مورد چوپ غالباًچوب هایی كه دارای رگه های غنی است به كار میرود . نحوه تركیب اجزا نتیجه خود طبعت و ماهیت مواد است .روشهای هندسی دو یا چند ماده را در طرحهایی یگانه یا چند گانه كه به ویژگی طبیعی مواد و نیز به كیفیت متعالی اشكال و سطوح فراهم امده به هم می آمیزند . در اینجا اشكال نیرومند ساختمانی كه با قوانین هندسی به وجود آمده است از طرحهای هندسی طرحهای خود نیرو میگیرد  ، طرحهای آجری قبه شمالی مسجد جامع اصفهان و بقعه پادشاهان سامانی در بخاراو مقرنس های گچی ایوان گوهر شاد در مشهد نمونه بارزی از این نظام هندسی هستند . از ویژگی های ممتاز شیوه ( هماهنگ) تركیب و تلفیق سیلان طبیعت با تغییر شكل هندسی سطح هاست . در این شیوه  ساختمن مواد تاثرات بصری و ذهنی را به وجود نمی آورد ، بلكه هدف جستجوی طرحهای ططبیعی و كیفیت رنگ سطح ها دردرون یك هیئت جامع هندسی است .جنبه تعالی با بكاربردن طرحهای طبیعی كه فضا را پر نمیكند و در چند سطح گوناگون بصورت برجسته در زمینهایی پذیرا یا خنثی گسترش یافته اسیت و به شكل خانه های هندسی قرارگرفته است یژبه وجود می آید . طاق سردر مسجد شیخ لطف اله در اصفهان نمونه ای از نمونه های بسیار از فن تزئین سطح است ، ظرافت بخشیدن اشكال هندسی با طرح و رنگ چنان بدست می آید كه هم اثر آفریننده را توازن می بخشد و هم اینكه در كیفیت آن درجات مختلف را به وجود می آورد

. تعالی بخشیدن و اصالت دادن به سطح ها از طریق دگرگونی ماده آن هدف و مقصد اصلی آرایش سطح هاست زیرا فقط از این طریق ثقل و سنگینی ماده را از بین برد این قانون كلی كلی خواه در معماری ، آثار عظیم تاریخی و خواه در نقشه قالی و یا در سینی های كوچك برنجی صدق میكند .

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : مفاهیم سنتی معماری و شهرسازی ایران 10 ص , مفاهیم سنتی معماری و شهرسازی ایران , دانلود تحقیق مفاهیم سنتی معماری و شهرسازی ایران 10 ص

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر