امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

بررسی موقعیت كلی نیروگاه گازی ری

بررسی موقعیت كلی نیروگاه گازی ری دسته: برق
بازدید: 40 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 40 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 68

نیروگاه گازی ری در زمینی به مساحت 525000 متر مربع در جاده قم ـ شهرك باقرشهر واقع در جنوب پالایشگاه تهران و به فاصلة تقریبی 7 كیلومتری شهر ری قرار گرفته است در اواسط سال 1355 كار نصب 14 واحد آن شروع شد ( 6 واحد آسك خریداری شده برای اهواز و و 8 واحد هیتاچی خریداری شده برای بندرعباس ) در كمتر از 8 ماه اولین واحد آن به مدار آمده و 13 واحد دیگر در ظرف

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

مقدمه

نیروگاه گازی ری در زمینی به مساحت 525000 متر مربع در جاده قم ـ شهرك باقرشهر واقع در جنوب پالایشگاه تهران و به فاصلة تقریبی 7 كیلومتری شهر ری قرار گرفته است در اواسط سال 1355 كار نصب 14 واحد آن شروع شد ( 6 واحد آسك خریداری شده برای اهواز و و 8 واحد هیتاچی خریداری شده برای بندرعباس ) در كمتر از 8 ماه اولین واحد آن به مدار آمده و 13 واحد دیگر در ظرف سه ماه بعد به مدار آمدند . در خلال نصب واحدهای فوق الذكر كار خرید و عقد قرارداد جهت نصب 30 واحد دیگر با شركت های مخلتف انجام پذیرفت و در پایان تابستان 1356 كار نصب این واحدها نیز به پایان رسید. در رژیم گذشته و در دوره تحویل موقت ، كار نگهداری و تعمیرات واحدها توسط پرسنل خارجی انجام می‌گرفت كه با سقوط رژیم و پیروزی انقلاب شكوهمند اسلامی‌پرسنل خارجی به بهانه های مختلف و در برخی موارد حتی بدون تحویل دائم واحدها ، و با خیال توقف كامل نیروگاه در آینده نزدیك ، ایران را ترك نمودند ،‌ ولی همت و تلاش و پشتكار برادران متعهد و مسلمان ایرانی ، در زمان كوتاهی خلاء پرسنل خارجی را پر كرده و با به مدار آوردن تك تك واحدها كه اكثراً هم دارای اشكالاتی بودند و با بهره برداری و انجام تعمیرات مختلف بطلان اندیشه آنان را به اثبات رساندند. در سال 1360 تعداد 4 واحد ، از واحدهای گازی آ.ا.گ این نیروگاه بعلت ضرورت هائی به شیروان منطقه خراسان و در سال 1380 تعداد دو واحد ، از واحدهای گازی هیتاچی به بندر عباس و نیز در سال 1381 تعداد یك واحد از واحدهای گازی آ. ا.گ به كیش انتقال داده شدند و در حال حاضر نیروگاه گازی ری دارای 37 واحد گازی از 5 شركت مختلف ( آسك ـ هیتاچی ـ فیات ـ میتسوبیشی و آ.ا.گ ) می‌باشد كه قدرت نامی‌نصب شده حدوداً 1200 مگاوات می‌باشد . در شرایط ISO ،‌ از آنجایی كه قدرت عملی قابل تولید واحدهای گازی ارتباط مستقیم با درجه حرارت هوا ،‌‏ فشار و نوع سوخت ( گاز یا گازوئیل ) دارد . لذا تولیدی  عملی آن در فصول مختلف و با نوع سوخت مصرفی متفاوت خواهد  بود .

سوخت مصرفی این نیروگاه گاز و گازوئیل می‌باشد.

در حال حاضر گاز نیروگاه ری از طریق خط لوله گاز سراسری شركت گاز و توسط دو ایستگاه شماره 1 و 2 نصب شده در محوطه نیروگاه كه ظرفیت هر یك از 110000 متر مكعب در ساعت با فشار Psi 250 می‌باشد ، تأمین می‌گردد.

واحدهای آسك و هیتاچی قدیم و جدید از ایستگاه شماره یك و واحدهای میتسوبیشی و آ.ا.گ و فیات از ایستگاه شماره 2 تغذیه می‌شوند.

سوخت گازوئیل در پنج مخزن ذخیره می‌شود ،‌ سه مخزن هر یك با ظرفیت 8 میلیون لیتر كه واحدهای فیات و آسك و هیتاچی قدیم و جدید را تغذیه می‌كنند و دو مخزن با ظرفیت هر یك 15 میلیون لیتر كه واحدهای میتشوبیشی و آ.ا.گ را تغذیه می‌نمایند . لازم به توضیح است كه تمامی‌واحدهای این نیروگاه هم با گازوئیل و هم با گاز می‌توانند كاری كنند . مقدار مصرف سوخت در بار پایه در جدول نشان داده شده است.


نقش توربین گاز در صنعت برق :

از توربینهای گازی استفاده ای غیر از تولید انرژی الكتریكی نیز استفاده می‌گردد . این توربینها بخاطر خصوصیات ویژه ای كه دارند می‌توانند برای یك سری موارد دیگر نیز استفاده شوند كه از آنچه می‌توان نام برد ، استفاده به عنوان موتور جت در هواپیماها برای تأمین نیروی محركه هواپیما و نیز استفاده به عنوان محركه یك پمپ قوی مثل پمپهائی كه جهت تزریق گاز در چاههای نفت ، جهت بالا بردن راندمان استخراج بكار برده می‌شود.

ولی معرفی توربین گاز ، عمدتاً آشنایی با توربیهای گاز صنعتی است كه در صنعت تولید برق استفاده می‌شوند.

توربین گاز در اواخر دهه 50 میلادی به عنوان تولید برق در شبكه ها مورد استفاده قرار گرفت و  در طی مدت 20 سال میزان استفاده از آن 50 برابر شده است .

میزان مصرف برق در ساعات مختلف شبانه روز فرق می‌كند ، برای مثال در بعضی از ساعات شبانه روز ، ( مانند فاصلة ساعت 10 تا 12 صبح و از تاریك شدن هوا بمدت حدوداً دو ساعت در شب ) مصرف برق خیلی بالاست و به حداكثر خود می‌رسد و در بعضی ساعات مانند ساعات بین نیمه شب تا صبح ،‌ مصرف برق خیلی پائین است و در بقیه اوقات ،‌ مقدار متعادل را دارد .

دیاگرام زیر تغییرات بار مقدار مگاوات مصرفی در مقابل ساعات شبانه روز را نشان می‌دهد .

یك مقدار از بار مصرفی تقریباً در تمام ساعات شبانه روز ثابت است كه به آن بار پایه ( BASE  LOAD ) می‌گویند. یك مقدار بار نیز تنها در  ساعات محدودی از شبانه روز اتفاق می‌افتد و مقدار آن بیشتر از بار در بقیه ساعات شبانه روز می‌باشد این بار را بار رپیك ( PEAK  LOAD ) می‌گویند . نوسانات بین بار پایه و بار پیك را بار میانه یا متوسط (INTERMEDIATE  LOAD) می‌نامند .

برای تأمین بار پایه، به نیروگاههایی احتیاج است كه خرج جاری آن پائین باشد ، مانند نیروگاههای بخاری ،‌ نیروگاههای هسته ای و نیروگاههای آبی .

این نیروگاهها دارای خرج جاری پائین ولی خرج نصب یا خرج اولیة‌ آن بالاست ، نیروگاههای بخاری ،‌ بخاطر سوخت ارزان ( سوخت مصرفی آنها معمولاً مازوت است)، جهت تأمین بار پایه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای تأمین باری پیك ،‌ به نیروگاههایی احتیاج است كه خرج نصب آن پائین و سرعت راه اندازی و باردهی سریع را دارا می‌باشد، حتی اگر خرج جاری آن بالا باشد ( مثلاً سوخت گران مصرف نماید )‌. در این رابطه برای تأمین بار پیك از توربینهای گازی كه دارای خصوصیات فوق می‌باشند ، مورد استفاده قرار می‌گیرد . برای تأمین بار میانه نیز تركیبی از نیروگاههای مختلف كه اقتصادی تر باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد. لذا یكی از مهم ترین موارد استفاده توربین های گاز در صنعت برق ، تأمین بار پیك توسط این واحدهاست.

البته در ایران به علت اینكه مسأله تأمین سوخت ( گاز یا گازوئیل ) ، مساله مهمی‌را ایجاد نمی‌كند ،‌ از واحدهای گازی برای تأمین بار پایه نیز استفاده می‌گردد.

یكی دیگر گر از موارد استفاده واحدهای گازی در صنعت برق ، استارت در خاموشی (BLACK  START) می‌باشد.

واحدهای گازی كه با دیزل استارت می‌شوند قادر خواهند بود با استفاده از باطری های موجود در باطریخانه خود كه همیشه شارژ هستند ، در زمانی كه شبكه بی برق می‌باشد ، استارت شده و به مرحلة بار دهی برسد و برق تولید شده را به شبكه انتقال دهد.

یكی دیگر از موارد استفاده از واحدهای گازی ، موتوری كردن ژنراتور می‌باشد كه به كندانسور كردن معروف است و در بعضی از واحدها كه دارای S.S.S كلاچ می‌باشند انجام می‌گیرد ،‌ این كلاچ بین محور توربین و ژنراتور قرار گرفته كه می‌تواند این دو محور را از هم جدا نماید و با جدا شدن محور توربین از ژنراتور، در حالی كه ژنراتور به شبكه متصل است ، با خاموش كردن توربین و باز شدن S.S.S كلاچ ،‌ دور توربین نسبت به ژنراتور افت پیدا كرده و ژنراتور به صورت موتور در می‌آید و به این وسیله ولتاژ شبكه را تنظیم می‌نمایند.

بررسی دیاگرم لاجیكی مراحل راه اندازی و بارگیری و توقف واحدهای میتسوبیشی

شرایطی كه قبل از راه اندازی باید وجود داشته باشد تا واحد قابل استارت باشد:

1 ـ ترنینگر در مدار بوده و لامپ آن روشن باشد

2 ـ صحت شرایط برای اینترلاك استارت وجود داشته باشد.

برای اینترلاك استارت باید صحت شرایط زیر وجود داشته باشد:

1-2- وضعیت تمام كلید های سیستم های كمكی در M.C.C بصورت اتوماتیك باشد . اگر وضعیت كلید ها در M.C.C در حالت  AUTO باشد با توجه به گیت AND در این مسیر ، ورودی به آن یك ( 1 ) است و سیگنال یا ولتاژ خواهیم داشت.

چنانچه وضعیت كلید های سیستم های كمكی و یا وضعیت كلید موتور پمپ اصلی گازوئیل و كلید پمپ ترانسفر ( انتقال سوخت ) گازوئیل غیر از حالت AUTO باشد ، سیگنال لامپ مربوط به آلارم M.C.C  SWITCH POS.WRONG را روشن می‌نماید كه نشاندهندة AUTO نبودن هر كدام از كلید ها خواهد بود.

2-2- اگر وضعیت كلید موتور پمپ اصلی گازوئیل و كلید پمپ ترانسفر گازوئیل در حالت AUTO بوده و انتخاب سوخت گازوئیل باشد و یا در صورتیكه انتخاب سوخت گاز باشد و فشار گاز تأمین بوده و بالاتر از 13 باشد ، ورودی دیگر گیتAND نیز یك ( 1 ) و دارای سیگنال خواهد  بود.

چنانچه فشار گاز ورودی پائین بوده و توسط كلید فشاری PS-253B احساس شود كه به كمتر از 13 رسیده است ، سیگنال مربوطه لامپ آلارم FUEL GAS SUPPLY PRESS LOW را روشن كه نشان دهندة پائین بودن فشار گاز می‌باشد.

3-2- لامپ مربوط  به FLAME ON خاموش بوده و شعله برقرار نباشد ، در این حالت ورودی دیگر گیت AND، نیز یك (1) خواهد شد. چنانچه زمان غیر از زمان جرقه زدن ، جرقه زنها فعال شود و لامپ FLAME ON  روشن باشد، ABNORMAL FLAME  (شعله غیر عادی است ) روشن می‌گردد.

4-2- سیستم در حالت آزمایش با سیمولاتور نباشد ، در این حالت ورودی چهارم گیت AND ،‌ نیز یك ( 1 ) می‌گردد.

چنانچه واحد در حالت آزمایش تشابه مگك باشد، سیگنال مربوطه لامپ آلارم
SIMULATION TEST  (تست تشابه ) را روشن می‌نماید.

5-2- فشار هوای تانك كلاچ كاهش نیافته باشد . اگر فشار هوای تانك كلاچ بیشتر از 14 باشد ، آخرین ورودی به گیت ‌AND ، نیز یك ( 1 ) خواهد شد .

هر گاه فشار هوای تانك كلاچ توسط كلید فشاری PS-402B حس شود كه به كمتر از 14 رسیده است دراین حالت آلارم CLUTCH AIR TANK PRESS LOW. ظاهر می‌گردد. با توجه به این كه كلیه ورودیهای گیت AND اولی ، در صورت صحت شرایط فوق یك ( 1 ) شده ، در نتیجه خروجی گیت مذكور نیز یك ( 1 ) می‌گردد لذا با توجه به وجود گیت AND بعدی ،‌ یكی از ورودی های این گیت یك ( 1 ) خواهد شد.

6-2- مانیتور درجه حرارت در وضعیت غیر عادی نباشد. اگر اشكالی در مانیتور درجه حرارت وجود نداشته باشد ورودی دیگر گیت AND نیز یك ( 1 ) و دارای سیگنال خواهد بود . چنانچه اشكالی در مانیتور درجه حرارت وجود داشته باشد بطور مثال  تغذیه مانیتور قطع و یا مدار هر یك از ترموكوپلها در حالت باز باشد سیگنال مربوطه لامپ آلارم TEMP.MONITOR ABNORMAL را روشن می‌نماید.

7-2- سیگنال ارسالی از كنترل كنندة آنالوگ مگك ( MEGAC ) غیر عادی نباشد ،‌ در این حالت ورودی دیگر گیت AND ،‌ نیز یك ( 1 ) است.

چنانچه سیگنال ارسالی از مگك غیر عادی باشد ،‌لامپ آلارم MEGAC SIGNAL ABNORMAL روشن خواهد شد.

8-2- منبع تغذیه كمكی AC 380V از كارنیفتاده باشد ( قطع نباشد ) .اگر ولتاژ تغذیه AC380V عادی باشد یكی دیگر از ورودهای گیت AND ، یك ( 1 ) و دارای سیگنال خواهد بود . چنانچه ولتاژ AC380V قطع باشد و یا در مدار تغذیه 380 ولت AC اتصال كوتاه انجام شده باشد ، سیگنال مربوطه لامپ آلارم AC 380 V POWER FAIL را روشن خواهد كرد.

9-2- اشكالی در مدار كمكی جهت ملسك وجود نداشته باشد ، پس ورودی دیگر گیت AND ،‌ یك (1) و سیگنال برقرار خواهد شد.

اگر اشكالی در مدار كمكی ( BACK UP – SEQUENCE) پیش آید ،‌آلارم
BACK UP SEQUENCE ABNORMAL ظاهر می‌گردد.

10-2- اشكالی در سیستم حفاظت آتش وجود نداشته باشد ، در این حالت یكی دیگر از ورودی های گیت AND ،‌ یك (‌1 ) می‌باشد. چنانچه اختلالاتی در سیستم اطفاء حریق رخ دهد و یا پودر CO2 دارای فشار كافی نباشد ، سیگنال مربوطه آلارم
 FIRE PROTECTION FAULT را روشن می‌كند.

با وجود صحت شرایط فوق ( بند 6-2 الی 10-2 ) تمام ورودی های گیت AND  بعدی، یك ( 1 ) است و دارای سیگنال یا ولتاژ خواهد بود ، لذا یكی دیگر از شرایط استارت واحد فراهم می‌گردد.

3 ـ عدم دریافت فرمان تریپ ( TRIP ) توربین گاز یا عدم عملكرد رلة L86 .

شرایطی كه باعث فرمان تریپ توربین گاز و عملكرد رله L86 می‌گردد عبارتند از :

1-3- اگر لرزش یاتاقانهای 1 الی 5 از نقطه تنظیم بیشتر گردد یعنی لرزش یاتاقانها در حالت LOAD NO به 250 میكرون و در حالات بارگیری به 130 میكرون برسد آلارم قرمز HIGH VIBRATION ظاهر و رله L86 فعال می‌گردد.

2-3- چنانچه فرمان جرقه صادر شود و بعد از گذشت زمان 100 ثانیه شعله در اتاق احتراق برقرار نشود و شعله بین ها شعله را نبینند ، آلارم قرمز FLAME OUT ظاهر می‌گردد .

3-3- هنگامیكه سرعت واحد زیر 85% باشد و بلید والوها بسته باشند سیگنال مربوطه آلارم قرمز BLEED VALVE CLOSE را روشن می‌نماید و رله L86 عمل می‌نماید.

4-3- هنگامیكه سرعت واحد كمتر از 85% باشد و گایدون مدخل ورودی هوا باز باشد، آلارم قرمز INLET GUIDE VANE OPEN ظاهر می‌گردد.

5-3- چنانچه درجه حرارت هوای خنك كن روتور ( ROTOR COOLING AIR ) به نقطه تنظیم آلارم و به  برسد ، آلارم قرمزROTOR COOLING AIR TEMP.HIGH ظاهر خواهد شد.

6-3- چنانچه آتش سوزی در واحد رخ داده و درجه حرارت ، در نقاط مختلف توربین به بیش از حد مجاز برسد مثلاً درجه حرارت داخل موشكی توربین ( اگزوز ) توسط ترموكوپل مقدار  را حس نماید ،‌ باعث عملكرد رله L86 شده و آلارم قرمز FIRE ظاهر خواهد  شد.

7-3- هر گاه پوش باتون (PUSH BUTTON) توقف اضطراری (EMERG STOP ) توسط اپراتور فشرده شود ، باعث تریپ توربین گاز و ظاهر شدن آلارم
EMERG HAND TRIP می‌گردد.

8-3- چنانچه درجه حرارت فلز یاتاقان ها به  درجه سانتی گراد برسد باعث فعال شدن رلة L86 شده و آلارم قرمز BEARING METAL TEMP.HIGH ظاهر می‌شود.

9-3- چنانچه فشار روغن روغنكاری توسط كلید فشاری PS-112 A ،‌‌‏ فشار كمتر از 8/0 را احساس نماید ، آلارم قرمز LUBE OIL PRESS LOW ظاهر می‌گردد.

10-3- هنگامیكه موتور راه انداز روشن باشد و فشار هوای كلاچ توسط كلید فشاری PS-412A احساس شود به كمتر از 12 رسیده باشد، آلارم قرمز CLUTCH AIR PRESS ABNORMAL  ظاهر خواهد شد.

11-3- هنگامیكه موتور راه انداز در مدار نباشد و فشار هوای كلاچ بالا باشد ، سیگنال مربوطه آلارم قرمز CLUTCH AIR PRESS ABNORMAL را روشن می‌نماید.

12-3- زمانی كه فشار گاز ورودی توسط كلیه فشاری PS-257 حس شده و به كمتر از 11 برسد ،‌آلارم FUEL GAS SUPPLY PRESS LOW ظاهر و رله L86 عمل می‌كند .

13-3- چنانچه انتخاب سوخت واحد گازوئیل باشد و فشار مكش پمپ سوخت گازوئیل توسط كلیه فشاری PS-204B حس شود كه به صفر رسیده و یا موتور پمپ سوخت گازوئیل از كار بیفتد باعث تریپ و ظاهر شدن آلارم قرمز
 F.O.P. SUCTION PRESS LOW و یا F.O.P, MOTOR TRIP   می‌گردد.

 14-3- هر گاه متوسط درجه حرارت گاز خروجی توربین بیشتر از 580 شود و یا متوسط درجه حرارت مسیر پره ها بیشتر از 650 گردد فرمان تریپ توربین گاز با آلارم BLADE PATH EXH.GAS TEMP.HIGH می‌گردد.

15-3- هر گاه متوسط درجه حرارت پره ها در 18 نقطه با پائین ترین آن از حد مجاز تجاوز كرده و به 60 برسد ، رله L86 فعال شده و آلارم قرمز BLADE PATH SPREAD TEMP.HIGH ظاهر می‌گردد.

16-3- هر گاه دو خط تغذیه كه برای مگك (MEGAC) استفاده شده است قطع شود ، آلارم قرمز MEGAC P.S DOUBLE FAIL ظاهر می‌گردد.

17-3- هنگامیكه سیگنال سرعت روی MEGAC وضعیت غیر عادی پیدا نماید ، رله L86 عمل نموده و آلارم قرمز MEGAC SIGNAL ABNORMAL ظاهر می‌شود.

18-3- چنانچه موتور راه انداز ، در زمان راه اندازی از كار بیفتد با آلارم قرمز STARTING MOTOR TRIP واحد تریپ می‌نماید.

19-3- هر گاه فشار روغن تورك كنورتر توسط كلیه فشاری PS-113 احساس گردد كه به كمتر از  2 و یا درجه حرارت و روغن درین تورك كنورتر توسط ترموكوپل TE-411 به 100 برسد باعث تریپ واحد با آلارم TORQUE CON.ABNORMAL می‌گردد.

20-3- در صورتیكه سیستم OVER SPEED الكتریكی یا مكانیكی سرعت بیشتر از %112 دور نامی‌را اعلام نمایند ، با عملكرد این سیستم باعث تریپ توربین با آلارم قرمز OVER SPEED می‌گردد.

21-3- زمانی كه رله فركانس كم ( UNDER FREQUENCY RELAY) ، فركانس ژنراتور را به مقدار HZ47 احساس نماید،لامپ آلارم قرمز UNDER FREQUENCY توسط سیگنال مربوطه روشن خواهد شد.

22-3- وقتی كه برنامة مرحله ای ملسك (MELSEC) بطور صحیح كار نكند ، تریپ واحد با آلارم قرمز BACK-UP SEQUENCE ACTUATE انجام می‌گیرد.

23-3- چنانچه اشكالی در C.P.U ملسك ایجاد شود ، رلة L86 فعال و آلارم قرمز MELSEC C.P.U ERROR ظاهر می‌شود.

24-3- زمانی كه اشكالی در منبع تغذیه AC 110 V و یا DC 125V كنترل كنندة مدار ملسك بوجود آید ،‌آلارم قرمز MELSEC POWER FAIL ظاهر می‌گردد .

25-3- اگر درجه حرارت C.P.U ملسك بیشتر از 50 شود ( به علت اشكال در فن خنك كن ملسك و یا بالا بودن درجه حرارت اتاق فرمان واحد ) تریپ واحد با ، آلارم قرمزTEMP.HIGH MELSEC C.P.U صورت می‌گیرد.

26-3- چنانچه عملكرد لاجیك C.P.U ملسك غیر عادی بوده و اشكالی در كارت كنترل (SCB یا SCA ) CPU بوجود آید آلارم قرمزTEST PROGRAM ABNORMAL  ظاهر و رله L86 عمل می‌نماید.

27-3- به علت فقدان منبع تغذیه DC 125V جهت پانل رلة كمكی اینترلاك آلارم قرمز DC 125 V POWER FAIL ظاهر خواهد شد.

28-3- چنانچه در هر قسمت الكتریك واحد اشكالی بوجود آید باعث فعال شدن رلة L86 می‌گردد.

با توجه به دیاگرام كنترل لاجیكی ، برای اینكه لامپ سیگنال READY TO START روشن گردد و واحد آماده راه اندازی شود باید خروجی گیت AND در مسیر ،‌ یك (1) شده و دارای سیگنال یا ولتاژ باشد و لازمه آن این است كه تمام ورودی های گیت AND ، یك ( 1 ) گردد لذا باید شرایط زیر موجود باشد:

1 ـ ترنینگر در مدار بوده و لامپ TURNING ON روی پانل توربین روشن باشد . با روشن بودن لامپ مذكور در قبل از راه اندازی ،‌ الكترو موتور AC هر دقیقه سه بار شفت توربین را به حركت در می‌آورد و خروجی TG ON مقدار یك ( 1 ) شده و دارای سیگنال خواهد بود.

2 ـ وصل رلة اینترلاك استارت START INTERLOCK.

چنانچه صحت شرایط اینترلاك استارت كه قبلاً توضیح داده شد وجود داشته باشد، ورودی دیگر گیت AND نیز یك (1) و دارای سیگنال یا ولتاژ می‌باشد.

3 ـ عدم دریافت فرمان تریپ (TRIP) توربین گاز و یا عدم فعالیت رله L86 .

چنانچه عدم دریافت تریپ وجود داشته باشد و رله L86 عمل نكرده باشد ، ورودی به گیت NOT ، صفر (0) و خروجی آن بر عكس شده و یك (1) می‌گردد در نتیجه تمام ورودیهای گیت AND یك (1) است و در خروجی گیت مذكور زمانی سیگنال یا ولتاژ خواهیم داشت كه ورودیهای آن یك (1 ) باشد . لذا سیگنال برقرار شده در خروجی گیت   AND  به L رسیده و لامپ READY TO START را روشن می‌نماید. در این حالت پمپ روغن كمكی در وضعیت LOW بوده و فشار روغن را جهت روغنكاری تأمین می‌نماید.

با روشن شدن لامپ READY TO START واحد آماده راه اندازی می‌باشد و با توجه به وجود گیت AND در مسیر ،‌ یكی از ورودیهای آن یك (1) و دارای سیگنال می‌باشد . حال اگر پوش باتون استارت را فشار دهیم ورودی دیگر گیت AND ، نیز یك (1) شده و در خروجی سیگنال خواهیم داشت و واحد استارت می‌گردد.

با استارت واحد ، خروجی گیت AND به مقدار یك (1) می‌رسد و فیلیپ فلاپ
 (FLIP-FLOP) موجود SET می‌گردد و خروجی فیلیپ فلاپ نیز به مقدار یك (1 ) باقی مانده و سیگنال به CONTROL ON MASTER رسیده و لامپ آن را روشن نموده و رلة MASTER RELAY ) ) L4 ، انرجایزید می‌گردد.

سیگنال خروجی (F.F) اولی ، فیلیپ فلاپ دیگری را SET نموده و خروجی آن یك (1) شده و اجزاء و سیستمهای زیر را وارد مدار می‌نماید:

1 ـ فنهای كولر هوای خنك كن وارد مدار می‌گردد.

1 – COOLING AIR COOLER FAN ON

2 ـ فنهای كولر روغن روغنكاری وارد مدار می‌شود.

2- LUBE OIL COOLER FAN ON

3 ـ فن خنك كن هوای اینسترومنت وارد مدار می‌شود.

3- INST.AIR COOLER FAN ON

4 ـ  فن گردگیر ( DUST LOUVER ) ژنراتور وارد مدار می‌شود.

4- GEN.DUST LOUVER FAN ON

5 ـ فن گرد گیر ( DUST LOUVER ) فیلتر هوای كمپرسور وارد مدار می‌گردد.

5- AIR FILTER DUST LOUVER FAN ON

چنانچه به هر علتی  MASTER CONTROL OFF گردد (فرمان توقف صادر شود) به علت وجود رله تأخیر زمانی TIME DELAY كه سر راه آن قرار دارد بعد از یك ساعت تأخیر، FLIP-FLOP موجود را ریست نموده و تجهیزات فوق از مدار خارج می‌گردند .

مرحلة بعدی زمانی است كه پمپ روغن كمكی با سرعت بالا ( HIGH) وارد مدار می‌شود و لازمه آن این است كه سیگنال ( سرعت بالا ) به آن اعمال گردد . با توجه به گیت AND در مسیر ، یكی از ورودیهای این گیت از قبل (1) بوده و دارای سیگنال می‌باشد. چنانچه سرعت واحد به دور نهایی RATED SPEED نرسیده باشد ، خروجی PATED SPEED ، صفر (0) است و چون در سر راه آن گیت NOT وجود دارد آنرا معكوس كرده و در خروجی یك (1) خواهد شد و ورودی دیگر گیت AND نیز یك (1) و در خروجی سیگنال برقرار شده و پمپ روغن كمكی با سرعت بالا (AUX.L.O.PUMP HIGH SPEED) وارد مدار می‌گردد و فشار  6.5 را جهت روغنكاری تأمین می‌نماید.

مرحله بعد تورك كنورتر و كلاچ را ه انداز در مدار قرار می‌گیرد، در این مرحله سیگنال به گیت AND رسیده و یكی از ورودی های آن یك (1) است و ورودی دیگر زمانی یك (1 ) است كه سرعت كمتر از 67 % باشد در این حالت خروجی SPEED <67% صفر (0) و چون در سر راه آن گیت NOT وجود دارد آنرا معكوس كرده و خروجی آن یك (1) می‌گردد و در نتیجه دو ورودی گیت AND ، یك (1) و در خروجی سیگنال خواهیم داشت كه این سیگنال باعث عملكرد رلة 0173 X می‌گردد و سونولوئید والو412A  بر قرار شده و باز می‌شود و سونولوئید والو412 B نیز بسته می‌شود و كلاچ راه انداز وارد مدار خواهد شد.

همزمان با بسته شدن كلاچ راه انداز ، رلة 0176 X . عمل نموده و سونولوئید
والوSV-70 نیز برقدار می‌گردد و والو CV-70 ( TORQUE CONVERTOR ISOLATION VALVE ) باز و روغن وارد تورك كنورتر ( مبدل گشتاور ) می‌شود و فشار روغن تورك كنورتر حدود 5 می‌رسد .

با وارد شدن كلاچ راه انداز و تورك كنورتر در مدار ، ورودی های گیت AND ، یك (1) شده و خروجی آن نیز یك ( 1 ) خواهد شد و بریكر موتور راه انداز (52 SM) بسته شده و موتور راه انداز روشن و لامپ سیگنال STARTING DEVICE ON بر روی پانل توربین روشن می‌گردد.

چنانچه فشار روغن ورودی به تورك كنورتر هنگام كاركرد موتور راه انداز ، توسط كلید فشاری PS-113 احساس شود كه به  2 افت نماید و یا درجه حرارت روغن درین تورك كنورتر توسط ترموكوپل TE-411 به 100 برسد واحد با آلارم قرمز TORQUE CONV.ABNORMAL تریپ می‌نماید.

اگر موتور راه انداز در مدتت 10 ثانیه استارت نگرردد توربین با آلارم
 STARTING MOTOR TRIP از كار می‌افتد.

 مرحله بعد ، چنانچه راه اندازی با سوخت گازوئیل باشد ، پمپ  انتقال سوخت (ترانسفر ) گازوئیل وارد مدار میگردد و برای به مدار آمدن پمپ مذكور ، با توجه به دیاگرام، یكی از ورودهای گیت AND در مسیر ،‌ از قبل یك (1) است و چون انتخاب سوخت گازوئیل می‌باشد لامپ OIL FUEL نیز بر روی پانل توربین روشن می‌باشد، پس ورودی دیگر گیت مذكور نیز یك ( 1 ) می‌گردد،‌از طرفی اگر فرمان ‌HOLD یا نگه داشتن سیكل راه اندازی صادر نگردیده باشد خروجی HOLD صفر (0) و چون گیت NOT در سر راه آن قرار دارد ورودی به آن صفر (0 ) و خروجی آن بر عكس شده و یك (1) خواهد شد و پمپ ترانسفر سوخت گازوئیل F.O.TRANSF PUMP ON وارد مدار می‌شود.

مطابق دیاگرام برای به مدار آمدن كمپرسور هوای اتمایزینگ ، چنانچه شعله برقرار نباشد ورودی به گیت NOT صفر(0)  و خروجی آن یك (1) می‌گردد و یكی از ورودی های گیت AND در مسیر یك (1) است و از طرفی چون ورودی دیگر گیت مذكور قبل از آن یك (1) بوده ، پس در خروجی آن سیگنال داشته و كمپرسور هوای اتمایزینگ وارد مدار می‌گردد.

مرحلة بعدی زمانی است كه جرقه زنها وارد مدار می‌گردند . چنانچه سرعت واحد به سرعت جرقه زدن برسد ، خروجی IGNITION SPEED ، یك (1) می‌شود  و با توجه به وجود گیت AND در مسیر ،‌ یكی از ورودی های آن یك (1) خواهد شد. و ورودی دیگر آن نیز از قبل یك (1) و دارای سیگنال است پس خروجی گیت مذكور نیز یك (1) شده و رله 0168 X عمل نموده و سونولوئید والو (OVER SPEED TRIP SOLONID VALVE ) SV-4 انرجایزید می‌گردد و با برقرار شدن آن بسته شده و فشار روغن از كارانداز سرعت زیاد توسط كلید فشاری PS-104 حس شده و به  5 می‌رسد و والو اوراسپید گاز و یا اوراسپید گازوئیل باز شده و اجازه مراحل راه اندازی  را صادر می‌نماید و لامپ سیگنال  O.S.TRIP PRESS  بر روی پانل توربین روشن می‌گردد.

چنانچه فرمان HOLD ( باز داشتن ) واحد از ادامه راه اندازی نیامده باشد  ورودی به گیت NOT صفر (0) و خروجی آن یك (1) می‌گردد و با توجه به گیت AND در مسیر ، یكی از ورودی های آن یك ( 1 ) است و ورودی دیگر آن از قبل نیز یك (1) بوده و با باز شدن والواوراسپید ، سه ورودی گیت مذكور یك (1) و در خروجی دارای سیگنال بوده و فرمان جرقه صادر خواهد گردید.

در صورتیكه انتخاب سوخت گاز باشد، لامپ GAS FUEL بر روی پانل توربین روشن بوده و با توجه به گیت AND در مسیر ، یكی از ورودی های آن یك ( 1 ) می‌شود و ورودی دیگر قبل از آن یك ( 1 ) بوده و در خروجی سیگنال خواهیم داشت و این سیگنال باعث عملكرد رله 0174 X شده و سونولوئید والو SV-3G برقرار می‌گردد و با برقرار شدن آن والو CV-3G (F.G ISOLATION VALVE ) باز می‌گردد.

چنانچه انتخاب سوخت گازوئیل باشد ، لامپ OIL FUEL بر روی پانل توربین روشن بوده و با توجه به گیت AND یكی از ورودی‌های آن یك ( 1 ) و ورودی دیگر نیز از قبل یك ( 1 ) بوده و در خروجی سیگنال برقرار می‌گردد و این سیگنال باعث عملكرد رله  0175 X شده و سونولوئید و الو SV-3D را انرجایزید می‌نماید و با بر قرار شدن سونولوئید مذكور والو ایزولیشن سوخت گازوئیل CV-3D باز شده و پمپ اصلی سوخت گازوئیل نیز وارد مدار می‌گردد.

چنانچه شعله برقرار نباشد ، خروجی FLAME ON ، مقدار صفر (0) است و چون گیت NOT در سر راه آن قرار دارد خروجی آن ( 1 ) خواهد شد ، لذا ورودی های گیت AND یك (1) شده و در خروجی سیگنال خواهیم داشت و توسط این سیگنال رلة 0177 X عمل نموده و سونولوئید والو SV-14 برقرار می‌گردد و با برقرار شدن آن والو CV-14 ( ATOMIZING AIR ISOLATION VALVE ) باز خواهد شد .

با فرمان جرقه ، ترانس جرقه زن با توجه به رلة تأخیری (T.D)TIME DELAY برای مدت 60 ثانیه كه شمارش آن به اتمام برسد وصل بوده و عمل جرقه زدن انجام می‌گیرد و لامپ سیگنال IGNITION بر روی پانل توربین روشن می‌گردد. 

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : نیروگاه گازی , توربین گاز در صنعت برق , صنعت برق

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر