امروز: پنجشنبه 30 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

کارآموزی شبكه های برق

کارآموزی شبكه های برق دسته: برق
بازدید: 27 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 24 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 40

اینجانب مسعود فرجپور در زمستان 82 موفق به گذرندان دوره كاراموزی شدم و در این دوره موفق شدم تجاربی در امور فنی اخذ كنم در این دوره با كارهای فنی سرو كار داشتم محلی كه بنده مشغول به گذراندن دوره بودم اعم كارهایی كه در آنجا انجام میشود به رشته برق شاخه قدرت ارتباط داشت و از هر چند گا هی با مدارات الكترونیكی نیز سرو كار داشتم با توجه به این كه من رش

قیمت فایل فقط 28,600 تومان

خرید

مقدمه

اینجانب .... در زمستان 82 موفق به گذرندان دوره كاراموزی شدم و در این دوره موفق شدم تجاربی در امور فنی اخذ كنم .در این دوره با كارهای فنی سرو كار داشتم محلی كه بنده مشغول به گذراندن دوره بودم اعم كارهایی كه در آنجا انجام میشود به رشته برق شاخه قدرت ارتباط داشت و از هر چند گا هی  با مدارات الكترونیكی نیز سرو كار داشتم . با توجه به این كه من رشته الكترونیك را طی دروسی در دانشگاه یاد گرفته بودم شاخه قدرت را در كارگاه فرا گرفتم و حال نسبت به گذشته فعالیت فنی میبایستی انجام دهم ابتدا شروع به مطالعه چند كتاب در رشته فنی و تاسیسات كردم تا شكل زیادی متوجه بنده نشود .

اعم كارهایی كه در كارگاه صورت می گرفت ساخت و مونتاژ تابلوها ی فشار قوی و ضعیف بود و كابل كشی راه اندازی دستگاهها اجرای پروژههای تاسیساتی ....... بهترین و نوترین مرحلة فعالیت قسمت تعمیرات تابلو  بوده .

در برخی شعاعها از راه اندازیها و كنترهای الكترونیكی بود .در این خصوص تجارب موفقی كسب كردیم . حال میخواهم اموخته های تئوری وفنی این دوره را بازگو كنم . در ابتدای صنعت برق شبكه های كوچك برق تقسیم مورداستفاده بودندلیكن برق متناوب بدلیل سهولت تولید وانتقال به سرعت جانشین برق مستقیم گردید . بطوریكه میدانیم تولید انرژی الكتریكی امروزه در نیروگاههای بزرگ با راندمان بالا انجام میگیرد . بدلایل اقتصادی وفنی ولتاژ اكثر ناتورهابه حداكثر 20 كیلو ولت محدود است . بمنظور كاهش تلفات در انتقال انرژی به نقاط دور ولتاژ برق را با استفاده از ترانسفورماتورها افزایش میدهند واز طریق شبكه بهم پیوسته به نقاط دور منتقل میكنند . در نزدیكی شهرها ولتاژ  را بكمك ترانسفورماتورها به حدود 63 كیلو ولت كاهش میدهند وخط 63 كیلو ولت بصورت حلقه ای شهر را دور میزنند . در نزدیكی مراكز بار ولتاژ را به 20كیلوولت یا 11 كیلو كاش میدهند كه در پستهای توزیع به ولتاژ مصرفی 380 ولت تبدیل می شود در این فصل با پست توزیع شبكه های توزیع و مدارهای تك فاز و سه فاز آشنایی پیدا میكنیم.

  • پست توزیع خصوصی:

پست توزیع خصوصی را در مراكز بار قرار میدهیم تا طول خطوط برق رسانی تلفات انرژی وافت ولتاژ به حداقل ممكن برسد . ظرفیت پست وتعداد ترانسفورماتورها را بر اساس شبكه توزیع قدیمی در ولتاژ 11 كیلوولت كار می كردند.

امروزه در غالب شهر های بزرگ این شبكه ها به   20  تبدیل شده اند .

میزان بار ضریب اطمینان لازم قیمت اولیه هزینه تلفات انرژی از بین اندازه ها استاندارد معین می كنیم بمنظور كاهش دادن وسائل ذخیره یا رزرو یدكی در صورت امكان از ترانس های هم ظرفیت یكسان استفاده می شد. كارخانه ایران ترانسفور بسیاری از این اندازه های استاندارد را در ایران تولید می كند.

  • شبكه های برق رسانی:

توزیع برق از ثا نویه ترانسفور ماتور بوسیله خطوط هوایی كابلها زیرزمینی انجام می‌شود. در نقاط كم جمعیت بعلل اقتصادی خطوط هوایی مورد استفاده قرار می گیرند.

لیكن در نقاط پر جمعیت بعلل زیبای و ایمنی از كابلهای زیرزمینی برای تغذیه بارهای صنعتی و خانه های مسكونی استفاده می شود توزیع زیرزمینی در حدوده 5 برابر توزیع هوایی هزینه دارد.

بطوریكه گفته شد مشتركینی كه دارایی مصرف ریاد هستند بجای استفاده از شبكه توزیع ولتاژضعیف شهری برق در ولتاژ قوی ( 11هزار یا 20هزار ولت )خریداری می كنند و در پست خصوصی خود ولتاژ را كاهش می دهند.

در تغذیه بارهای كم اهمیت كه قطع موقت برق آنها اشكال زیاد تولیدنمی كنند بعلل اقتصادی از شبكه های شعاعی كه تنها از یكطرف تغذیه می شوند استفاده  می شود.

در این موارد هرگونه خطا در خط موجب قطع برق می شود.

بارهای مهمتر كه در آنها قطع موقت برق حتی به مدت كوتاه قابل تحمل نیست از  شبكه های حلقه ای تغذ یه می شوند .

در این موارد در صورت وقوع خطا در یك قسمت شبكه می توان قسمت معیوب را قطع كرد بارها را ازیك طرف تغذیه كرد .محاسبات افت ولتاژ در شبكه ها به سهولت قابل انجام است

  • لزوم اصلاح ضریب توان:

یكی از مهمترین و بهترین كارهای كه انجام گرفت و بنده از آن استفاده كردم اصلاح ضریب قدرت كارخانه ها بود . همانطوریكه در قسمت تئوری نیاز به اصلاح ضریب قدرت شبكه را فرا گرفته بودم در این دوره با قسمت عملی آن آشنا شدم و هردوی آنها را با هم مقا یسه كردم. نظر به این كه بار سلفی  دارای جریان پس فاز است و توان راكتو مصرف میكند  در اكثر كارخانه ها از مو تو رهای  سه فاز و لامپهای فلورسنت مصرف  میشود  باعث افزایش توان راكتیو و در نهایت قدرت مصرفی  میشود . برای كاهش هزینه برق مصرفی بایستی از راكتورهای موازی استفاده میكردیم. با اندكی تجربه نسبت به كارهای قبلی و كارهای محاسباتی موفق به پیدا كردن خازن مورد نظر میشدیم و در تابلوهای كارخا نه وصل میكردیم . همانطور كه میدانیم خازن جریانی از مدار میگیرد كه بر خلاف خود القائ  نسبت به ولتاژ  تقدم فاز دارد . لذا با نصب خازن موازی با بار میتوان  مولفه  جریان آن را كه نسبت به ولتاژ 90 درجه تاخیر فاز دارد خنثی كرد و به این ترتیب ضریب توان را به یك رساند و یا با حذف قسمتی از ان ضریب توان را به میزان دلخواه بهبود بخشید. بدیهی است اگر تعرفه یك قسمتی باشد اصلاح ضریب توان هزینه برق را كاهش نمیدهد . اگر تعرفه دو قسمتی باشد اصلاح ضریب توان هزینه جاری برق را كاهش میدهد لیكن چون نصب خازن خود مستلزم مخارجی هست و لازم هست هزینه برق و خازن توجه شود و اقتصادی ترین ضریب توان تعیین شود.

  • سیمهای عایق دار و كابلهای برق رسانی:

برای برق رسانی به نقاط مختلف از سیمها و كابلها استفاده می شود كه در ساختمان آنها فلزات هادی جهت حمل جریان برق به نقاط مورد نظر و عایقهای مناسب بمنظور جلوگیری از نشت جریان به نقاط دیگر بكار گرفته می شود .

یك هادی با روكش عایق سیم روكش دار یا عایق دار نامیده می شود و در صورتیكه چند هادی عایق بندی شده در یك غلاف مشترك قرار گیرند این مجمووعه را كابل می‌نامیم . در برق رسانی هوایی از سیمهای بدون روكش استفاده می شود كه سیم لخت نامیده می شوند . در این فصل می خواهم  به شرح آ‎نها بپردازم و نمونه هایی كه استفاده می كردیم را باز گو كنم.

  • هادی های مورد استفاده در سیم ها و كابلها:

از بین فلزاتی كه بعنوان هادی در ساختمان سیمها و كابلها مورد استفاده قرار می گیرند مس از همه معمول تر است . و معمولاً از مس با درجه خلوص بالاتر از 99.5 درصد استفاده می شود تا از فعل و انفعالات شیمیایی نا خالصیها جلوگیری بعمل آید .

مس در حرارت 20 درجه سانتیگراد مقاومت مخصوصی برابر 8-10*724/1 را اهم متر در مقبل جریان مستقیم از خود نشان می دهد . علاوه بر داشتن مقاومت الكتریكی كم ، مس در مقابل اثرات جوی مقاوم است و دارای استحكام مكانیكی مطلوب می باشد و بسهولت می توان آنرا به اشكال دلخواه در آورد .

فلز دیگری كه به این منظور مورد استفاده قرار می گیرد آلومینیوم است كه مقاومت مخصوص آن 65/1 برابر مس است و وزن مخصوص آن سه برابر كمتر از مس می باشد و قیمت آن نیز كمتر است . لیكن عوامل جوی بخصوص رطوبت روی آن تاثیرات سوء، نظیر خوردگی می گذارد و در اثر اكسیده شدن آن اكسید آلومینیوم حاصل كه جسمی عایق است . استحكام مكانیكی المینییوم و نرمش آن برای قبول اشكال دلخواه بخوبی مس نیست با این دلایل المینییوم كمتر مورد استفاده قرار میگیرد .لیكن در سالهای اخیر بعلت افزایش سریع قیمت مس آلمینییوم بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد . در خطوط انتقال هوایی بعلت وزن و قیمت كمتر المینییوم بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد جهت استحكام مكانیكی این سیمها به دور سیمهای فولادی پیچیده میشود و یا الیاژی از آلمینییوم و فولاد مورد مورد استاده قرار میگیرد. در سالهای اخیر برای رفع مشكلات ناشی از حسساسیت آلمینییوم نسبت به عوامل جوی مانند رطوبت سیمهای آلمینییومی را به جدار نازكی از مس مجهز میكند .

در برق متناوب سیم بعلت خاصیت خود القائی و تقسیم غیر یكنواخت جریان در سطح مقطع سیم از مقدار آن برای برق مستقیم قدری بیشتر است.  میزان افزایش   مقاومت بستگی به فركانس و ساختمان و اندازه سیم دارد .در فركانس 50 سیكل ضریب افزایش برای سیم یك رشته ای 1.02 است كه برای سیمهای افشان با تعداد رشته های زیاد تا 1.05 افزایش می یابد.

به طوری كه میدانیم در سیمهای افشان  رشته ها بطور مار پیچ بهم تابیده میشوند و از طول رشته ها به اسنثناء رشته ای كه در وسط آن قرار میگیرد از طول كابل با سیم عایقدار بیشتر است نظر به این كه مقاومت را بر اساس طول سیم عایقدار با كابل محاسبه میكنیم برای محاسبات مقاومت واقعی استفاده از ضریبی برابر یك رشته ای تا 04/1 برای سیمهای افشان با رشته های زیاد ضروری است.

  • ساختمان سیم های عایقدار واندازه های استاندارد:

ولتاژ مورد استفاده در برق رسانی كه مورد نظر مااست 220 ولت تك فاز و380 ولت سه فاز است كه به فشار ضعیف معروف است. سیم های عایقدار فشار ضعیف ساختمان ساده ای مطابق شكل زیر دارند و از رشته های بهم تابیده تشكیل شده و روی آن عایق pvc  قرار می گیرد. سطح مقطع هادی طوری انتخاب میشود كه بتواند جریان لازم را بدون افزایش درجه حرارت از حد مجاز  عبور دهد و ضخامت پی وی سی طوری انتخاب می شود كه بتواند ولتاژ موجود را تحمل كند و همچنین دارای استحكام مكانیكی كافی باشد.

قیمت فایل فقط 28,600 تومان

خرید

برچسب ها : پست توزیع خصوصی , شبكه های برق رسانی , لزوم اصلاح ضریب توان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر